ett tva 01ETT TVå

Kan 192 foton på kända människor ur tidningar (mest skvallerpress) från Sverige, Finland, Ryssland och Benin bli en koreografi?

Korpi och Sandell är på en akustisk resa som grundar sig i att finna en total enhet mellan röst och rörelse. Inspiration har de hämtat bl a av aboriginernas drömspår, skvallertidningar och den ryska dockan Babusjka som alltid gömmer fler mindre dockor inom sig.
Ett två handlar om en avskalningsprocess, om en resa inåt i människan för att komma fram till den alra minsta lilla dockan som inte går att skala av och om vad som kommer efter det.

"I solot Ett två förenas Sten Sandells märkliga ljudkomposition med Korpis egensinniga, mjukt viktlösa och massivt grundade dansstil. Solot som känns avklarnat och utan onödiga detaljer har en egen inre tid som drar in mig i ett kontemplativt stämningsläge." Dansportalen

ett tva 02"Sandells fantastiska ljudverkstad skapar en hel kropp i sig med röst, visslingar, hjärtslag och djupa toner á la strupsång och didgeridoo. Jukka Korpi svänger runt i sina drömspår och fångar upp frekvenserna som en kameleontisk schaman i jordbrun kostym." SVD

Koreografi och dans: Jukka Korpi
Musik: Sten Sandell
Ljus: Marja-Liisa Leikomaa
Kostym: Lotte Nilsson-Välimaa
Speltid: 30 min
Foto: Paul Knispel
Urpremiär Moderna Dansteatern 2006

Information: jukkakorpi@yahoo.se